Afgelopen week mochten wij bekendmaken dat Jalema, onderdeel van dezelfde groep als Archive-IT, per 1 juli 2019 zal worden overgenomen door de T3L groep.

Aan de basis van wat vandaag de dag Archive-IT heet, lag ooit Jalema, een fabrikant van archiefsystemen en vandaag gegroeid naar een Europese speler op de markt van kantoorbenodigdheden. Jalema, een familiebedrijf dat in 1947 begon, was jarenlang de specialist in de wereld van archiefsystemen en dan met name in de wereld van de zorg en in de grafische wereld. Bekend waren de medische dossiers van Jalema, de Jalemaclip en de röntgendossiers die ook in de vestigingen in Frankrijk Belgie en de USA werden verkocht.

Het digitale tijdperk

Aan het einde van de jaren 90 in de vorige eeuw onderzocht Jalema de mogelijkheid om een rol te kunnen spelen in de digitale wereld. Daarbij wilde zij haar klanten die gewend waren om met papieren dossiers te werken, overtuigen van het feit dat zij het digitaal maken, verwerken en ontsluiten van papieren informatie prima aan Jalema konden overlaten.

Uiteindelijk leidde dit in 2004 tot de oprichting van het bedrijf I-FourC en werd het een zelfstandige juridische entiteit die naast Jalema als zusterorganisatie en met eenzelfde moeder de markt opging. Beide bedrijven hadden eenzelfde directeur, Joan Westendorff, zoon en kleinzoon van de oprichters in 1947.

Inmiddels is I-FourC 15 jaar verder en is onlangs besloten de naam en de juridische entiteit te wijzigen in Archive-IT.

Toekomst

Ook Jalema zocht een eigen weg en ging zich meer ontwikkelen als producent van kantoorartikelen. Teneinde een sterkere Europese speler te kunnen worden is besloten om dit bedrijf over te dragen aan de Deens/Franse groep T3L. T3L zal de Jalema producten in ”haar” landen gaan verkopen en Jalema, dat onder haar eigen naam verdergaat, zal ook de T3L producten in de Benelux gaan produceren en verkopen. De werkgelegenheid van de Jalema vestigingen in Hoogezand en Reuver zal behouden blijven evenals de merken Jalema, Atlanta, Secolor en Multo.

Archive-IT wenst Jalema veel succes in deze nieuwe fase en vertrouwt erop dat Jalema, T3L en Archive-IT zich ook in de toekomst zullen blijven versterken en aanvullen.

Reuver, 2 juli 2019
Joan Westendorff
CEO

Inschrijven voor nieuwsbrief