Op donderdag 22 april 2021 is GRCcontrol afgereisd naar Archive-IT om een interview af te nemen over de ervaringen met GRCcontrol. GRCcontrol is het pakket van GRCcontrol BV dat ingezet wordt om het kwaliteitsmanagementsysteem gereguleerd te beheren. Inmiddels maakt Archive-IT al acht jaar gebruik van het pakket. Roy Peeters, Quality & Privacy Officer, vertelt in het interview onder andere wat ‘in control zijn’ betekent voor Archive-IT.

GRCcontrol

Door het behalen van de ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510 normeringen, is het voor volledige optimalisatie erg belangrijk dat dit op correcte wijze beheerd wordt. Dat houdt in, dat taken en acties geautomatiseerd en gestructureerd bijgehouden worden. Uiteindelijk bleek GRCcontrol dé geschikte kandidaat. GRC staat voor Governance, Risk en Compliance. Deze tool helpt organisaties met het beheersen van processen en beleid op drie gebieden. Het in kaart brengen van bedrijfsprocessen en zorgen dat dit in lijn is met de wet- en regelgeving (Governance), het beheren van risico’s (Risk) en het naleven van de wet- en regelgeving (Compliance). In het kader van kwaliteitsmanagement en het naleven van de normeringen, maakt deze tool een belangrijk onderdeel uit van onze bedrijfsvoering. 

Veiligheid voorop

Voor Archive-IT staan informatiebeveiliging en kwaliteitsmanagement hoog in het vaandel. Als specialist in het fysiek en digitaal archiveren van dossiers en de evolutie van data naar informatie, wordt de veiligheid van deze processen te allen tijde gewaarborgd. Dit blijkt door het telkens opnieuw behalen van de ISO-certificaten. Met behulp van GRCcontrol blijven deze processen geoptimaliseerd. 

In onderstaand interview vertelt Roy over de ervaringen met GRCcontrol. Benieuwd? Bekijk dan onderstaande video! 

Inschrijven voor nieuwsbrief