Het Sociaal Fonds van Archive-IT doneert ieder kwartaal aan (lokale) goede doelen en mooie initiatieven. We zijn in staat dit te doen, doordat alle medewerkers een gedeelte van hun winstuitkering aan de kant zetten waarna de directie dit bedrag verdubbeld. In het tweede kwartaal van 2020 hebben wij verschillende donaties gedaan, waar we u graag over informeren. Daarnaast hebben we in verband met Corona, extra donaties en initiatieven opgezet, om ondernemers en bewoners uit de regio en de Voedselbank van Midden-Limburg een hart onder de riem te steken. 

STOPhersentumoren

Er is nog zoveel te bereiken. Een wereld zonder hersentumoren. Stichting STOPhersentumoren.nl werkt iedere dag aan het bereiken van deze ambitie en droom. Wetenschappers over de hele wereld zoeken continu naar oplossingen. Ze zijn hard op weg om hersentumoren steeds beter te begrijpen. Want wat je begrijpt, kun je oplossen, of aanpassen of zelfs tegenhouden. Jaarlijks komen er in heel de wereld ongeveer 260.000 hersentumorpatiënten bij, waarvan ongeveer 2400 mensen in Nederland. Er overlijden in Nederland ruim 12 mensen per dag door een hersentumor.

Stichting Support Casper

3.000 Nederlanders krijgen jaarlijks de diagnose alvleesklierkanker. Dagelijks overlijden er 8 mensen aan de ziekte. De kans om te herstellen is heel klein, slechts 7% blijft langdurig leven. Stichting Overleven met Alvleesklierkanker is opgericht om geld in te zamelen voor innovatief onderzoek naar nieuwe behandelmethoden. Support Casper is gestart door een vriendengroep van een overleden patiënte om viroimmunotherapie mogelijk te maken. De campagne is in 2016 ondergebracht in de Stichting, waar een klein team werkt aan de verwezenlijking van een droom: een halt toeroepen aan de verwoestende werking van alvleesklierkanker.

DierenLot Stichting

In Nederland zijn er nog veel verwaarloosde, mishandelde en in de steek gelaten dieren in nood. Stichting DierenLot trekt zich het lot van deze dieren erg aan en wil hen graag helpen. Ze steunen met name lokale en regionale, kleine en middelgrote organisaties zoals dierenasiels, opvangcentra of dierenambulance organisaties. Daarnaast bezitten ze over eigen DierenLot dierenambulances die ingezet worden om dieren in nood te redden.

Duchenne 40

In september wordt Bart van Riet 40 jaar. Een hele bijzondere mijlpaal voor iemand met Duchenne spierdystrofie. Zaterdag 12 september wordt er geld opgehaald voor Duchenne door te fietsen. In verband met de huidige situatie, mag iedereen dit op zijn eigen manier doen. Leg minimaal 40 km af, in je eigen buurt, op de racefiets of virtueel op de fietstrainer. Door middel van een YouTube Livestream wordt het evenement in beeld gebracht. Een mooi initiatief waar wij graag een steentje aan bijdragen!

Stichting Opkikker

Stichting Opkikker bestaat dit jaar 25 jaar. Als 25 jaar lang zorgen ze voor lichtpuntjes bij gezinnen met een langdurig ziek kind. De Opkikkerdagen zijn dagen vol activiteiten dat helemaal aangepast is naar de gezinssituatie. Denk aan een groots feest, helikoptervluchten, rondrijden in stoere auto’s of verkleed als echte prinses. De Opkikkerdagen zijn vanwege het coronavirus helaas geannuleerd. Achter de schermen werken ze hard door om gezinnen met een ziek kind alsnog een lichtpuntje te bieden.

Stichting Team Jayme

Jayme is één jaar en heeft de ernstige spierziekte SMA type 1. Bij SMA is er een stukje DNA kapot dat je helpt om je spieren te gebruiken. De meeste kindjes met SMA type 1 worden niet ouder dan twee jaar. Het duurste medicijn ter wereld kan het DNA maken. Om dat medicijn te krijgen is een behandeling nodig in Budapest. Het streefbedrag van € 2.198.000 is bijna behaald, wij steunen Jayme met een financiële bijdrage.

Ook ú mag goede doelen aandragen die een eenmalige donatie kunnen gebruiken. Deze worden door het Sociaal Fonds in behandeling genomen en wie weet kunnen wij helpen. Samen staan we sterk! Neem contact met ons op via info@archive-it.nl.

Inschrijven voor nieuwsbrief