Het Sociaal Fonds van Archive-IT doneert ieder kwartaal aan (lokale) goede doelen en mooie initiatieven. We zijn in staat dit te doen, doordat alle medewerkers een gedeelte van hun winstuitkering aan de kant zetten waarna de directie dit bedrag verdubbeld. In het derde kwartaal van 2020 hebben wij verschillende donaties gedaan, waar we u graag over informeren. Dit kwartaal stond in het teken van veel goede doelen en initiatieven in en rondom Reuver!

Taalpunt Reuver

Het Taalcafé is bedoeld voor iedereen voor wie het Nederlands niet de moedertaal is, maar die graag het Nederlands beter wil spreken en lezen. Ook voor iedereen voor wie het Nederlands wél de moedertaal is en die graag anderen (arbeidsmigranten, vluchtelingen) wil helpen bij het verbeteren van hun Nederlands en ook graag kennis wil maken met andere culturen.

Speeltuin Kitskensberg

Aan de rand van Roermond ligt speeltuin Kitskensberg. Zo’n 80 verschillende speeltoestellen bieden veel speelplezier en gevarieerde speelomgevingen. De speeltuin wordt beheerd door vrijwilligers, waardoor de entreeprijzen laag blijven. Er werken ook vrijwilligers die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, zij doen iedere dag hun best om iedereen een fijne dag in de speeltuin te bezorgen!

Stichting Sôkkertante

Stichting Sôkkertante is de speelgoedbank in de regio Venlo die ervoor zorgt dat minderbedeelde kinderen speelgoed kunnen krijgen. In de regio Venlo leven nog steeds veel mensen onder de armoedegrens. Geld om bijvoorbeeld speelgoed te kopen voor hun kinderen is er niet. Een aantal moeders hebben het initiatief genomen om speelgoed in te zamelen, waardoor kinderen alsnog de kans krijgen  om geregeld speelgoed uit te zoeken.

DierenRijck Reuver

In Reuver ligt het DierenRijck, een leuk dierenpark met een kleinschalige opzet. Het DierenRijck wordt beheerd door vrijwilligers. De dieren worden mede verzorgd door cliënten van PSW,  met volle overgave! Het bestaat al tientallen jaren en het dierenparkje zal voor menig inwoner van Reuver dierbare herinneringen oproepen. Het geld van de donatie wordt gebruikt voor de aanschaf van een nieuwe dompelpomp. De oude is kapotgegaan, deze gebruiken ze voor het leegpompen van de eendenvijver.

Containers of Love

De Libanese Sumeya Hamie uit Roermond was met haar familie in Beiroet toen daar op 4 augustus een enorme explosie bij de haven plaatsvond. Sumeya heeft een inzamelingsactie op touw gezet om de mensen van Beiroet te ondersteunen. Containers of Love zal helpen met het herstellen en schoonmaken van huizen en het verspreiden van voedselpakketten en kleding naar mensen in nood. Doneren kan via: https://www.gofundme.com/f/container-of-love-project-lebanon

Hartstichting

Nederland telt 1,55 miljoen hart- en vaatpatiënten. Wekelijks worden er 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Bij een hartstilstand is de kans op overleven het grootst als er binnen zes minuten wordt gestart met reanimeren en een AED inzet. Als reddingspartner van de Hartstichting zetten wij ons in voor een hartveilig omgeving. Dit doen wij door onze medewerkers een reanimatiecursus te laten volgen waarmee zij goed voorbereid zijn op een hartstilstand in de buurt. Zo kunnen wij levens redden!

Het Vergeten Kind

Jaarlijks wordt de wielren-, mountainbike-, hardloop- en wandeltocht genaamd ‘Tour d’Extravaganza’ georganiseerd. Meerdere dagen worden een flink aantal kilometers afgelegd. De tocht zal in 2020 i.v.m. corona in Nederland plaatsvinden. Met de tour wordt ‘Het Vergeten Kind’ gesteund; deze stichting begeleidt en vangt kinderen met een moeilijke achtergrond op. De zus van één van onze collega’s gaat 4×21 km hardlopen. Sonja heeft een trui laten drukken met het logo van Archive-IT & de andere sponsoren! Doneren kan nog: https://actie.hetvergetenkind.nl/actie/sonja-schroen 

Ook ú mag goede doelen aandragen die een eenmalige donatie kunnen gebruiken. Deze worden door het Sociaal Fonds in behandeling genomen en wie weet kunnen wij helpen. Samen staan we sterk! Neem contact met ons op via info@archive-it.nl.

Inschrijven voor nieuwsbrief