Het Sociaal Fonds van Archive-IT doneert ieder kwartaal aan (lokale) goede doelen en mooie initiatieven. We zijn in staat dit te doen, doordat alle medewerkers een gedeelte van hun winstuitkering aan de kant zetten, waarna de directie dit bedrag verdubbeld. In het derde kwartaal van 2022 hebben we diverse donaties gedaan, waar we u graag over informeren.

Stichting Level Inn

Christiaan Engels zat tijdens corona een hele lange periode thuis, daar was hij helemaal klaar mee. Hij zette zijn schouder onder een nieuw project: Level Inn. Een plek in Venray waar iedereen welkom is. Want Christiaan, die vroeger werd gepest werd vanwege zijn autisme, weet hoe belangrijk het is dat er zo'n plek is. Christiaans reactie op de donatie: "Ik vind het enorm gaaf en leuk om te horen dat jullie de stichting een bedrag willen doneren. Echt enorm bedankt dat jullie dit willen doen, wij zijn altijd alle donateurs enorm dankbaar. Want met en door de steun die wij krijgen, hebben wij de mogelijkheid om nieuwe spullen aan te schaffen voor de activiteiten die wij organiseren."

Isa

Bij Isa van Orden, 7 jaar, is een zeldzame spierkanker vastgesteld. Ze is gestart met chemo, daarna zal er een operatie en bestraling volgen. De prognose is niet duidelijk, maar natuurlijk hoopt iedereen dat ze op een dag weer beter zal worden. Isa komt uit een gezin met 4 kinderen, waarvan de jongste nog geen jaar is. Doneren is nog mogelijk via deze link.

Dorrie, Monique en Dennis | Orange Babies

Begin november stappen Dorrie, Monique en Dennis op de fiets om de Grand Tour Namibië te fietsen van Stichting Orange Babies. Een fietstocht van 9 dagen om zoveel mogelijk geld op te halen voor een hiv-vrije wereld. Ze gaan klinieken, weeshuizen en scholen bezoeken die door de stichting gebouwd zijn, om te zien op welke wijze zij educatieprogramma's toepassen, ontmoeten de initiatiefnemers en maken kennis met de moeders en kinderen waar het allemaal om gaat. Bekijk de actie hier.

Vrienden van Oekraïne

Binnen Archive-IT zijn de oude stellingen in het archief afgebroken. De opbrengst van het staal én de vergoeding van de oud Jalema medewerker die de stellingen heeft afgebroken, zijn gedoneerd aan de Vrienden van Oekraïne. Zij zetten zich in voor de verschrikkelijke situatie in Oekraïne.

Ulingshof On Wheels | Make a Wish

Op 3 oktober is in het kader van de feestweek van Onderwijsgroep Buitengewoon, Ulingshof on Wheel georganiseerd. Alle leerlingen hebben tijdens de sponsoractie rondjes gereden op de rolstoel, step, fiets en racerunner om geld op te halen voor Make a Wish. Make a Wish is een organisatie die de wensen van kinderen tussen 3 en 18 jaar met een ernstige soms, zelfs levensbedreigende ziekte vervult.

Gemeente Beesel | Dierenbescherming

Gemeente Beesel organiseert jaarlijks een collecte om geld in te zamelen voor de Dierenstichting, die altijd rondom Dierendag plaatsvindt. De Dierenbescherming zet zich in voor een diervriendelijke samenleving, waarin het welzijn van dieren net zo vanzelfsprekend is als dat van mensen. Zij doen dit onder meer met hoogwaardige dierenhulp, voorlichting, educatie en beïnvloeding van beleid. Het streven is om dierenleed te voorkomen, zodat redden minder vaak nodig is. Maar als dieren dan toch in nood raken, zijn zij er om ze te redden en op te vangen. Tijdens de collecte is het prachtige bedrag van € 1.472,46 opgehaald.

De Hond Kan De Was Doen

Stichting De Hond Kan De Was Doen steunt de teamtraining voor mens en hulphond. Gediplomeerde en ervaren instructeurs leren mensen, zowel volwassenen als kinderen, met een lichamelijke beperking hoe zij zelf hun eigen hond kunnen opleiden tot hulphond. Een fantastisch en intensief traject waarin mens en hond optimaal leren samenwerken. Doel: het vergroten van de zelfstandigheid, zowel thuis als buitenshuis.

John

Op zijn laatste vakantiedag in Wales, raakte John Peeters uit Beesel zwaar gewond door een val van 10 meter van een berg in Wales. Zijn bekken zijn verbrijzeld en hij brak vijf ribben. Ook zijn linkerknie, vijfde lendenwervel, nier en urineleider raakten beschadigd bij de val.

Ook ú mag goede doelen aandragen die een eenmalige donatie kunnen gebruiken. Deze worden door het Sociaal Fonds in behandeling genomen en wie weet kunnen wij helpen. Samen staan we sterk! Neem contact met ons op via info@archive-it.nl.

Inschrijven voor nieuwsbrief