Het Sociaal Fonds van Archive-IT heeft deze week weer goede doelen en mooie initiatieven uitgezocht, die we steunen met een financiële bijdrage. Ditmaal onder het thema ‘Het Kind Centraal’.

Stichting Loeka – Blariacum The Big Climb

In September gaan 21 kinderen van het Blariacum College in Blerick ‘The Big Climb’ aan, een sponsortocht waarbij ze de Alp D’Huez gaan trotseren. Dit doen ze allemaal voor Stichting Loeka. Jaarlijks krijgen ongeveer vijfhonderd kinderen de diagnose kanker. Er overlijdt om de twee dagen een kind aan kanker. Deze Stichting zet zich in voor kinderkanker, specifiek noodwendig medisch onderzoek naar osteosarcoom.

Stichting Vlinderkind

Deze Stichting strijd tegen de ziekte ‘Epidermolysis Bullosa.’ EB is een erfelijke huidaandoening, waarbij de hechting van de verschillende lagen waaruit een huid bestaat is verstoord. Hierdoor sluiten de verschillende huidlagen niet goed op elkaar aan. Door de wrijving tussen de ‘loszittende’ huidlagen ontstaan er blaren en ontvellingen. EB genezen is (nog) niet mogelijk.

Stichting Het Vergeten Kind

Vergeten kinderen van 0 tot 18 jaar die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn en opgroeien in sobere opvangcentra met minimale speelmogelijkheden. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. Stichting Het Vergeten Kind geeft deze kinderen een kindvriendelijke leefomgeving waar ze kunnen spelen, bewegen en ontspannen. Ze bieden vrolijke activiteiten en evenementen waardoor ze weer gewoon kind kunnen zijn.

Stichting Heppie

In Nederland zijn er helaas duizenden kinderen die het even niet meezit en die extra aandacht nodig hebben. Een grote groep vergeten en anonieme kinderen in ons ‘eigen’ Nederland! Stichting Heppie zet zich in voor deze kinderen. Om deze vergeten groep kinderen deelgenoot te maken van positieve levenservaringen en leermomenten, organiseren ze vrijetijdsactiviteiten die gebaseerd zijn op deze uitgangspunten. Kinderen kunnen bij er onbezorgd kind zijn en lekker spelen.

Stichting Downsyndroom

De Stichting Downsyndroom stelt zich ten doel al datgene te bevorderen wat kan bijdragen aan de ontwikkeling en ontplooiing van kinderen en volwassenen met Downsyndroom. Zij streeft ernaar hun integratie in de maatschappij te stimuleren en hen een kans te geven een zo normaal mogelijk leven te leiden.

Daarnaast zijn er ook nog twee mooie initiatieven uit onze regio (Venlo en omstreken) die we zullen steunen met een bijdrage:

Team Jaap – Klimmen tegen MS

Twee mannen gaan de Mont Ventoux beklimmen in de strijd tegen MS. Zij zijn in hun familie geconfronteerd met de ziekte MS en willen hiermee hun steentje bijdragen.

Zwembad de Bercken Reuver

Dit leuke zwembad heeft dit jaar een mijpaal bereikt. Dit zwembad wordt namelijk al 20 jaar lang volledig door vrijwilligers gerund!

Inschrijven voor nieuwsbrief