Sinds het begin van de coronacrisis zijn bedrijven, groot en klein, verplicht om zich constant aan te passen aan nieuwe omstandigheden als ze willen blijven meeconcurreren. Wil een bedrijf succes in de toekomst, dan moet er geïnvesteerd worden in vernieuwing, duurzaamheid en digitalisering. De investeringen zullen leiden tot een hogere productiviteit en efficiëntie, en uiteindelijk tot een hogere winst. Dit blijkt uit de Staat van het mkb 2021, die recentelijk is gepubliceerd door het Nederlands Comité voor Ondernemerschap.

Staat van het mkb

Het mkb, dat een grote bijdrage levert aan de Nederlandse economie, is gedurende de hele coronacrisis vaak hard geraakt, maar het mkb heeft grote veerkracht. Sinds het begin van de coronacrisis was er in het derde kwartaal van 2021 weer voor het eerst een hoogconjunctuur. Desondanks, moeten bedrijven blijven innoveren op het gebied van digitalisering, duurzaamheid en arbeidsbesparende technologieën.

De overheid

Uit het verleden blijkt dat de Nederlandse overheid graag het mkb wil ondersteunen, vooral na zo’n zware tijd. Het Comité heeft onderzocht dat een overheidsinvestering van 8 tot 12 miljard kan resulteren in 20 tot 30 miljard extra toegevoegde waarde. Verder adviseren ze om het eigen vermogen van het mkb te versterken; in te zetten op ontwikkeling van ondernemers en werknemers en de dienstverlening te versterken. In het mkb is er dus potentie voor grote groei en aangezien 64% van de totale werkgelegenheid afkomstig is van het mkb, kan de overheid de Nederlandse economie stimuleren als er hierin geïnvesteerd wordt.

Begin zelf met innoveren!

Niet alleen de overheid kan het mkb helpen. Bedrijven kunnen zelf investeren in vernieuwing, duurzaamheid en digitalisering. Vaak lijkt deze stap groot en vooral duur maar het tegendeel is waar. Door met een specialist op een van deze gebieden samen te werken, kunt u al op korte termijn profiteren van de voordelen. Archive-IT kan u helpen met digitalisering en digitaal werken. Door te kiezen voor Archive-IT is digitaal archiveren eenvoudiger dan ooit. Of het nu gaat om fysieke documenten, reeds digitale documenten, of de overgang hiertussen. Dit komt ten goede van de toegankelijkheid, veiligheid en efficiëntie. Ook kunnen bewaartermijnen makkelijk beheerd worden. Tot slot kunt u ook nog eens meer waarde halen uit uw gegevens. Hierdoor heeft u meer tijd over voor uw kerntaken. En dat is het belangrijkst, toch?

Wilt u meer weten over hoe Archive-IT u kan helpen met digitaliseren en de vele voordelen ervaren? Onze adviseurs helpen u graag verder om samen te kijken hoe wij u het beste kunnen helpen!

Bron: De Limburger - https://www.limburger.nl/cnt/d...

Inschrijven voor nieuwsbrief