Zorgboerderij de Huiberg is de boerderij van Wim en Ron Dewinden. Samen met hun team hebben ze de melkveehouderij omgebouwd naar een zorgboerderij met onder andere paarden, ezels, koeien en kleinere dieren zoals kippen, honden, katten en konijnen. Bovendien verbouwen ze groenten in hun eigen moestuin.

De zorgboerderij voor ouderen

De zorgboerderij wordt bezocht door ouderen uit de nabije dorpen (Reuver, Belfeld, Beesel etc.) voor zorg en activiteiten. Veel ouderen zijn vereenzaamd of dementerend. In deze prettige omgeving bloeien de mensen helemaal op en krijgen ze de aandacht die ze verdienen. De zorgboerderij is zelfstandig, maar heeft een samenwerkingsverband met gemeentes en zorgkantoren uit de omgeving. Overdag worden de dieren en het land verzorgd. Dagelijks worden er warme maaltijden bereid samen met de ouderen, uiteraard mét de zelf verbouwde producten uit de moestuin. Bij alles wat er gebeurd wordt er gekeken naar de interesses en mogelijkheden voor de ouderen. ‘Wil je even een tukje doen?’ Dat kan natuurlijk ook!

Beweging & gezondheid

Een belangrijk aspect van de zorgboerderij is het sociale contact. Veel ouderen missen dat en zijn vereenzaamd. Binnen de Huiberg hangt een warme sfeer en dat fleurt iedereen op. Verder is de familie Dewinden altijd op zoek naar middelen om ouderen te stimuleren om te bewegen. Wandelen is voor veel ouderen een hele onderneming; iets wat ze niet, of minder lang kunnen volhouden.  Aangezien de Huiberg in het buitengebied van Reuver gelegen is, zou de fiets een uitstekend transportmiddel zijn om – bijvoorbeeld – het centrum van Reuver te bezoeken. Of om een keer een groter blokje om te fietsen dan dat je te voet zou doen. Genietend van de mooie omgeving en de frisse, gezonde buitenlucht.

“We gaan vast en zeker genieten van de fiets. We hebben hem de volgende dag buiten gezet, zodat de bezoekers die er toen niet bij waren, de fiets ook konden zien. 2 dames gaven meteen aan graag een stukje te willen fietsen. We gaan snel proefdraaien zodat we optimaal van de fiets gebruik kunnen maken!”, aldus Moniek Dewinden

Jalema en Archive-IT helpen!

Het Sociaal Fonds van Jalema en Archive-IT steunt ieder kwartaal goede doelen en mooie initiatieven. Vanzelfsprekend zijn lokale stichtingen zoals deze extra bijzonder. Eén en één is twee! Toen het Sociaal Fonds in aanraking kwam met Zorgboerderij de Huiberg, is er besloten een Fun2Go fiets te doneren. Deze fiets stelt de ouderen in staat om sportief en gezellig mee te doen en nét dat beetje meer beweging te geven. Op de vier-persoonsfiets zit een krachtige elektrische ondersteuningsmotor. Iedere oudere kan op deze manier op zijn/haar niveau meefietsen. De leden van het Sociaal Fonds hebben de fiets fietsend gebracht en werden daarbij warm onthaald door alle ouderen. Met koffie en vlaai werden we welkom geheten onder luid applaus. De ouderen konden niet wachten om de fiets uit te proberen; er werd meteen een rondje gemaakt. En dat terwijl het buiten 40 graden was!

Wij wensen Zorgboerderij de Huiberg heel veel plezier en gezonde beweging toe met de Fun2Go fiets!

Inschrijven voor nieuwsbrief