In onze rubriek: ‘Medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen.

Deze keer staat Damien Schweitzer in de spotlight. Damien is sinds januari 2017 werkzaam bij Archive-IT als Accountmanager voor Archive-IT France. Wij stellen hem graag aan jullie voor!

Kun je iets vertellen over je functie bij Archive-IT?

“Ik ben Accountmanager voor Archive-IT France en daarmee één van de aanspreekpunten voor onze klanten. Ook houd ik me bezig met onderzoeken wat onze doelgroep precies zoekt en tegen welke problemen ze aanlopen als het gaat om (digitale) archivering in de breedste zin van het woord. Vervolgens probeer ik een manier te vinden hoe de oplossingen van Archive-IT deze organisaties kunnen helpen. Daarnaast ben ik mezelf aan het ontwikkelen, door te leren en te begrijpen hoe onze software technisch werkt. Hierdoor kan ik veel vragen van klanten beantwoorden en een passend advies geven.”

Hoe ziet je gemiddelde werkdag eruit?

“Er zit wel een rode draad door mijn gemiddelde werkdag. ‘s Ochtends check ik als eerste mijn e-mail, zoals bijna iedereen. Ik probeer ‘s ochtends zoveel mogelijk potentiële klanten te bellen, want ik geloof dat dit het beste moment daarvoor is. De middagen reserveer ik zo veel mogelijk voor afspraken met (potentiële) klanten. Ik heb een voorkeur om dit op locatie bij de klant plaats te laten vinden, want ik vind het belangrijk om mijn gesprekspartners in de ogen aan te kijken.”

Hoe lang werk je al bij Archive-IT en wat heb je hiervoor gedaan?

“Ik werk nu al meer dan vijf jaar bij Archive-IT. Voordat ik bij Archive-IT kwam werken, was ik in Canada. Het begon als een normale reis vanuit Quebec en daarna besloot ik dat ik werkervaring wilde opdoen in Canada. Ik heb uiteindelijk een baan gekregen op de Salesafdeling bij een bedrijf in Toronto, waar ik in totaal 10 maanden gewerkt heb. De weekenden gebruikten we om Canada te ontdekken en door de week was ik aan het werk. Dit was een hele mooie en onvergetelijke ervaring.”

Wat motiveert je het meest in je werk?

“Het leukste aan mijn baan vind ik het contact met klanten. Wanneer ik een potentiële klant benader, is een goede relatie opbouwen mijn eerste doel. Dit is essentieel, omdat de processen in Frankrijk vaak erg lang duren. Ik hecht veel waarde aan de relatie met de klant en ik denk dat het in de toekomst enorm van pas kan komen.”

Nice to know: “Ik speel basketbal op een hoog niveau in Frankrijk. Soms moet ik wel 300 of 400 kilometer reizen om een wedstrijd te spelen. We begonnen in een lage competitie, maar we zijn steeds hoger gaan spelen en momenteel spelen we in één van de hoogste competities van Frankrijk. We zijn van origine een club uit een klein stadje, maar we spelen tegen teams die betaald worden om te spelen. Ons team is één van de weinigen die niet betaald wordt op dit niveau. Ik ben er trots op om in dit team te mogen spelen.”

Wat zijn jouw doelen voor de toekomst?

“Mijn doel voor de toekomst is om - samen met ons team - van Archive-IT France een grote speler te maken in de gezondheidszorg. Momenteel bevindt Frankrijk zich in de digitale transitie, waarbij digitalisering steeds populairder wordt. Het zou mooi zijn dat zorginstellingen Archive-IT meteen associëren met digitalisering en digitaal archiveren. Dat gaat ons ook helpen om vervolgens buiten de gezondheidszorg, andere sectoren in Frankrijk te betreden.”

Inschrijven voor nieuwsbrief