In onze rubriek: ‘Medewerker in de spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen. 

Deze keer staat John van Lennep in de spotlight. John is sinds januari 2022 werkzaam bij Archive-IT als Full-stack Developer. Wij stellen hem graag aan jullie voor! 

Hoe lang werk je al bij Archive-IT en wat heb je hiervoor gedaan? 

“Ik werk sinds 1 januari 2022 bij Archive-IT. Bij het vorige bedrijf waar ik werkzaam was, deed ik voor een gedeelte softwareontwikkeling en voor een ander gedeelte hield ik me bezig met content verzamelen voor low-cost carrier data. Dat houdt in dat we met onze eigen ontwikkelde tool naar websites gingen, zoals die van Ryanair, waar we vervolgens bepaalde data vanaf haalden. Ik werk dus nog maar kort bij Archive-IT, maar heb me altijd met data en software beziggehouden.” 

Kun je wat meer vertellen over de functie die je nu hebt bij Archive-IT? 

“Full-stack Developer is toch iets anders dan ik in het verleden gedaan heb. Kortgezegd ben ik dagelijks bezig met de front- en backend van onze softwareoplossingen, maar ook met alle tools die wij gebruiken. Hierbij ben ik vooral in de weer met het aanpassen en uitbreiden van onze software.” 

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit? 

“Zodra ik binnenkom, krijg ik van mijn leidinggevende een aantal tickets toegewezen. Dit kunnen bugs zijn, maar ook nieuwe elementen die toegevoegd moeten worden aan de software. Vervolgens ga ik inventariseren wat er precies moet gebeuren én hoe ik dit ga aanpakken. Zo kan ik mijn werkdag eigenlijk altijd zelfstandig vullen. Eigenlijk is geen dag hetzelfde bij ons op de afdeling. We hebben zoveel verschillende tools die op verschillende manieren werken, waardoor iedere dag weer een nieuwe uitdaging is.” 

Nice to know: Motorrijden is een van John's grote passies. Hij maakt geen onderdeel uit van een motorclub, want in een groep rijden gaat hem nét iets te langzaam. Duitsland is dan ook zijn favoriete plek om lekker een beetje gas te geven; maar alleen wanneer het ook echt verantwoord is. 

Wat motiveert jou het meest tijdens het werk? 

“Er is veel afwisseling in mijn werk en er wordt gebruik gemaakt van veel nieuwe technieken. Het is voor mij constant bijleren, wat ik erg leuk vind om te doen. Zo blijf ik geprikkeld en kan ik mezelf ook verder ontwikkelen. De uitdagende- en diverse taken bij Archive-IT spreken mij enorm aan. Eentonigheid krijgt bij Archive-IT geen kans! Verder zijn de communicatielijnen kort; iets wat ik erg prettig vind. Er is geen afstandelijkheid of sprake van hiërarchie. Hier werken we samen met een team, met allemaal hetzelfde doel; dat motiveert!” 

Wat zijn jouw doelen voor de komende tijd? 

“Mijn doel is om nóg meer kennis en expertise van onze software te vergaren. Ik moet nog veel vragen aan collega’s, want ik ben natuurlijk nog maar kort in dienst, dus ik zie het als een persoonlijk doel om dat ‘natuurlijke’ gevoel voor de software binnen een korte periode onder de knie te hebben. Het is zo breed en er zijn zoveel nieuwe technieken; juist daardoor is er enorm veel mogelijk met de software. Maar een uitdaging ga ik niet snel uit de weg, dus kom maar op!” 

Inschrijven voor nieuwsbrief