In onze rubriek: ‘Medewerker in de Spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen!

In de ‘Medewerker in de spotlight’ van november werd Mat Schell genomineerd door Hans Baltussen. Dus in december stellen we Mat graag aan jullie voor!

Mat, kun je iets vertellen over het verloop van je functie bij Archive-IT?

“Ik ben begonnen bij ons zusterbedrijf Jalema, alweer 28 jaar geleden. Hier ben ik gestart als monteur in de Benelux, waarbij ik onder andere archiefstellingen, paternosterkasten en verrijdbare installaties monteerde. Een hele leuke job, omdat ik op veel verschillende plekken terecht kwam en heel veel leuke dingen heb meegemaakt. Daarna ben ik verder gegaan in de productie bij Jalema en veranderde mijn buitendienst functie in een binnendienst functie en groeide ik zo door naar de technische dienst. Toen in 1999 de dienst JFM (Jalema File Management) werd geïntroduceerd als aparte tak van de organisatie, heb ik die overstap gemaakt. JFM was eigenlijk de voorloper van Archive-IT, waarbij we archieven van onze klanten naar onze archiefdepots haalden en bij ons opsloegen onder veilige condities. De reden hiervoor was destijds voornamelijk ruimtegebrek. JFM is uiteindelijk helemaal verzelfstandigd en in 2004 verder gegaan onder de naam Archive-IT. Binnen Archive-IT heb ik mooie kansen en doorgroeimogelijkheden gekregen en die heb ik met beide handen aangegrepen, met als resultaat een MT functie binnen dit mooie bedrijf!”

Hoe zien je huidige verantwoordelijkheden bij Archive-IT eruit?

“Ik heb een groot scala aan verantwoordelijkheidsgebieden. Ik ben verantwoordelijk voor de gehele logistieke tak en stuur de afdeling services aan. Daar worden al onze projecten uitgevoerd op het gebied van digitalisering en archivering. Samen met mijn Bedrijfsbureau teamleden zorgen we onder andere voor prijscalculaties en supportvragen van klanten. Daarnaast houd ik me ook nog bezig met facilitaire en inkoop gerelateerde zaken. Dit past allemaal heel goed bij me en juist die verscheidenheid aan taken en verantwoordelijkheidsgebieden zorgen ervoor dat ik bij veel aspecten van onze organisatie betrokken ben!”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag er uit?

“Enorm divers. Dit verschilt van het maken van prijscalculaties voor een grote opdracht, tussen het coördineren van een nieuw gebouw binnen onze organisatie. Ook ga ik met regelmaat mee naar klanten met een van mijn Salescollega’s. Zoals ik al zei zijn mijn verantwoordelijkheden en taken enorm divers, wat het juist zo leuk maakt.”

 Wat maakt Archive-IT de organisatie waar je graag werkzaam bent?

“Archive-IT is een bedrijf dat zich kenmerkt door een informele sfeer, korte lijnen naar directie en veel onderlinge respect voor elkaar. Een pragmatische houding en veel vrijheid. Wij voelen elkaar heel erg goed aan, vooral de collega’s waar je al heel lang mee samenwerkt.”

Voor de volgende maand mag jij een medewerker in de spotlight zetten. Wie wil je hiervoor nomineren en waarom?“Ik wil graag Ruud van Pol nomineren, omdat Ruud een gewaardeerde collega is waar ik al heel erg lang mee samenwerk. Samen hebben wij al veel leuke commerciële trajecten uitgevoerd waarbij ons samenspel vaak geleid heeft tot mooie opdrachten!”

Inschrijven voor nieuwsbrief