In onze rubriek: ‘Medewerker in de Spotlight’ laten we graag zien welke mensen er achter onze organisatie zitten. Dagelijks zet Archive-IT zich in om organisaties te ondersteunen bij de transitie van een papieren- naar een digitale werkomgeving. Daarnaast wordt er software ontwikkeld om veilige, digitale toegankelijkheid te kunnen garanderen. Maar wie doet wat? En wat zijn de drijfveren van de medewerkers van het team van Archive-IT? Tijd voor een kijkje achter de schermen!

In de ‘Medewerker in de spotlight’ van juli werd Oscar Huibers genomineerd door Hein Boots.

Oscar, kun je iets vertellen over je functies van de afgelopen jaren?

“Ik ben ruim 10 jaar geleden bij Archive-IT begonnen als ontwikkelaar in het software development team. Ik heb de ontwikkelingen van het Saas platform vanaf het begin meegemaakt. Daarnaast heb ik veel energie gestoken in het automatiseren van de software deployment. Op dit moment ben ik teamleider van de afdeling software development en heb ik de rol van Security Officer. Daarnaast ben ik operationeel contactpersoon met betrekking tot de hosting van het Saas platform.”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?

“Een gemiddelde werkdag bestaat in mijn geval niet. Naast de coördinatie en planning van ontwikkelingswerkzaamheden, speel ik vaak een rol als vraagbaak bij het uitdiepen van functionele software requirements en de technische implementatie daarvan. Daarnaast behoort het beoordelen van testresultaten en het voorbereiden van nieuwe releases ook tot mijn taken. Verder lever ik ook nog technische ondersteuning bij implementaties van de VirtualArchive en/of migraties van JIM naar de VirtualArchive.”

Wat vind je belangrijk bij het uitvoeren van je werkzaamheden?

“Op persoonlijk vlak vind ik plezier en uitdaging belangrijke factoren. Bedrijfsmatig zijn klantgerichtheid en kwaliteit van belang. In sommige gevallen is een opportunistische aanpak de enige mogelijkheid en gaat dat ten koste van kwaliteit. Vaak krijg je dit later nog op je bord omdat het vereist is om aan de kwaliteitseisen te voldoen.”

Waar haal je voldoening uit tijdens je werk?

“Voldoening haal ik uit succesvolle implementaties en migraties. Daarnaast vind ik het mooi om te zien dat we als team in staat zijn om complexe vraagstukken en behoeftes te vertalen in werkende oplossingen die voor de klant van toegevoegde waarde zijn.”

Voor de volgende maand mag jij een medewerker in de spotlight zetten. Wie wil je hiervoor nomineren en waarom?“Voor de maand oktober wil ik graag Matheusz Bednarski nomineren.”

Inschrijven voor nieuwsbrief