Zoals u wellicht weet, steunt het Sociaal Fonds van Archive-IT ieder kwartaal goede doelen, en mooie initiatieven met een financiële bijdrage. We zijn in staat dit te doen, doordat alle medewerkers een gedeelte van hun winstuitkering aan de kant zetten waarna de directie dit bedrag verdubbeld.

In september is er een Sociaal Fonds overleg geweest en hier zijn natuurlijk diverse donaties uit voort gekomen. We hebben of gaan de onderstaande projecten ondersteunen:

Cheyenne Fonteijn

Chayenne Fonteijn wordt door Archive-IT gesteund voor haar schoolproject ‘Force Fusion Foundation’ te Nepal.

Basisschool Bösdael

De Basisschool Bösdael wordt ondersteund door Archive-IT voor hun project met betrekking tot het maken van een film over onderwijs in Gemeente Beesel. De film is gericht op ouders met bijvoorbeeld een vluchtelingen achtergrond of arbeidsmigratie.

Stichting KERNgezond

KERNgezond heeft zich door de jaren heen weten te specialiseren op verschillende gebieden van gezondheidsbevordering. Zij zijn de experts op het gebied van gezonde leefstijl bij zowel kinderen als kwetsbare doelgroepen. KERNgezond heeft projecten voor gezonde voeding, beweging en gedrag.

Stichting Wensulance

Iemand die gezond is, heeft duizend wensen. Iemand die ernstig ziek is, heeft er maar één! Wensulance zorgt ervoor dat ernstig zieke patiënten vervoerd kunnen worden op een comfortabele manier voor deze wensritten.

Het project Urge

Femke Sneijder gaat de halve marathon van Eindhoven rennen en hiermee geld ophalen voor het project Urge en wordt ondersteund door Archive-IT. Het project Urge is een samengesteld team dat via onderzoek de diagnoses en behandelingen rondom eetstoornissen probeert te verbeteren.

De Dierenbescherming

De Dierenbescherming zet zich dag in, dag uit, in voor dieren in nood. Dat doen zij met dierenambulances, dierenopvangcentra, inspecteurs en duizenden vrijwilligers.

Vluchtelingenwerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland behartigt de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland, vanaf het moment van binnenkomst tot en met de integratie in de Nederlandse samenleving.

HandicapNL

HandicapNL is een revalidatiefonds met programma’s voor mensen met een verstandelijke, fysieke of meervoudige beperking. Zij ondersteunen projecten die mensen met een beperking leren om zelf de regie op zich te nemen.

SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen biedt noodhulp aan kinderen tijdens oorlogen en rampen. Verder helpen zij Kinderen zonder ouders of veilig thuis door ze op te vangen. Ook helpen zij families die door omstandigheden moeite hebben met het opvoeden van hun kinderen of kwetsbare jongeren om hen te begeleiden naar de banenmarkt.

Kent u mooie initiatieven of goede doelen die geholpen kunnen worden met een financiële donatie? Deze mag u altijd bij ons aandragen bij het Sociaal Fonds. Wie weet kunnen wij het volgende kwartaal een steentje bijdragen.

Inschrijven voor nieuwsbrief