De Cloud is een begrip geworden. Cloud heeft verschillende betekenissen. Soms word Cloud computing bedoeld, dan weer een SAAS (Software as a Service) oplossing of het internet. Het is belangrijk te achterhalen of in een gesprek over hetzelfde gepraat wordt. Ben hier in ieder geval duidelijk in en vraag het ook na.

Tijden veranderen

De tijden veranderen. Toch bestaan Cloud (lees SaaS) oplossingen al heel lang. De terminologie is alleen veranderd. Hotmail bijvoorbeeld is bij velen bekend en is ook een SAAS oplossing. Zo zijn vele andere oplossingen ook SaaS gebaseerd, terwijl je het niet eens door hebt.

Nieuwe generatie

De huidige generatie wordt al klaargestoomd voor de nieuwe manier van werken in de Cloud. De volgende generatie weet dadelijk niet beter, dat zij software huren en niet meer kopen. Dat is één van de grote voordeel van SaaS.

Veiligheid

Maar hoe veilig is de data die niet meer bij jezelf op het systeem staat en waar staat deze data. Blijkbaar maken mensen zich hier niet zo druk over als het gaat over hun gmail of hotmail account. Dit is in het bedrijfsleven anders. Security van ‘Cloud’ oplossingen is ‘hot’. Kijk maar eens naar alle nieuwsberichten over security issues. Het is dus zaak de security van een oplossing goed te bekijken en waar nodig experts in te huren.

SAAS oplossingen worden steeds meer geaccepteerd. Hoe zit dit bij jullie? Welke drempels spelen in jullie organisatie bij de keuze om naar de Cloud te gaan?

Inschrijven voor nieuwsbrief