Iets voor een ander kunnen betekenen

Aan het einde van ieder jaar krijgen medewerkers van Archive-IT een winstuitkering indien er voldoende winst gemaakt is. Een vast percentage van dit bedrag wordt door iedereen aan de kant gezet, waarna de directie dit in zijn totaliteit verdubbeld. Het bedrag dat het Sociaal Fonds vertegenwoordigd maakt het mogelijk dat we vanuit Archive-IT ieder kwartaal goede doelen met een financiële bijdrage kunnen steunen.

Sociaal Fonds leden

In het Sociaal Fonds zitten drie medewerkers van Archive-IT, waarbij ieder jaar het langstzittend lid de ‘club’ verlaat en er nieuwe collega aansluit. Ieder kwartaal zit het Sociaal Fonds samen om goede doelen uit te zoeken die we kunnen steunen. Dit kunnen de meest uiteenlopende doelen en initiatieven zijn. Vaak werken we aan de hand van een thema, maar het komt ook regelmatig voor dat medewerkers een goed doel aandragen.

Een kleine greep uit de thema’s die we gehad hebben:
  • Sport
  • Zeldzame ziekten
  • Aandacht voor Kinderen
  • Soms onzichtbaar, altijd aanwezig
  • Zinloos geweld
  • Stille armoede

Reacties die we krijgen zijn hartverwarmend en het laat keer op keer blijken dat steun hard nodig is! “We zijn aangenaam verrast door uw bericht waarin u het Sociaal Fonds van Archive-IT uit Reuver aan ons voorstelt. Uw bedrijf, cq. medewerkers geven op deze bijzondere wijze blijk van maatschappelijke betrokkenheid en dat juichen wij alleen maar toe”, aldus Stichting Hockey Extra, die zich inzetten voor Rolstoelhockeyers in de regio.

MVO

Als het goed gaat met het bedrijf en je op zo’n manier een steentje kunt bijdragen aan de maatschappij, geeft dat ontzettend veel voldoening. Organisaties zetten zich massaal in voor anderen en samen kunnen we meer bereiken! Het gaat erom dat je iets kunt betekenen voor iemand die daar om welke reden dan ook behoefte aan heeft, zelfs het kleinste gebaar kan al van onschatbare waarde zijn.

Mochten er goede doelen of stichtingen zijn waarvan u vindt dat zij een financiële bijdrage kunnen gebruiken. Mag u dit altijd aan ons doorgeven en zal het Sociaal Fonds zich hierover buigen. Samen staan we sterk!

Inschrijven voor nieuwsbrief