De eerste dinsdag van september is het Duurzame Dinsdag. Dit is een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen zodat Nederland duurzamer te werk gaat.

Archive-IT en duurzaamheid

Archive-IT ziet duurzaamheid als een belangrijk aspect van de onderneming. Duurzaamheid wordt op verschillende manieren en in verschillende processen gehandhaafd binnen de onderneming. Dit is te zien in de missie, visie en het MVO beleid van de onderneming. Zoals in de missie & visie van Archive-IT aangegeven voelen wij ons verantwoordelijk om, daar waar we door onze bedrijfsvoering invloed kunnen uitoefen, bij te dragen aan het reduceren van de ecologische ‘footprint’ van onze huidige economie.

Het MVO beleid

Archive-IT heeft sinds enkele jaren het MVO beleid geïntegreerd binnen haar bedrijfsuitvoering, want wij zijn ervan overtuigd dat je pas een optimale dienstverlener bent als je op jouw manier een steentje kunt bijdragen aan de maatschappij. Onze medewerkers dragen dit uit tijdens de dagelijkse bedrijfsprocessen, evenals de partners en leveranciers waarmee we samenwerken. Wij zijn aangesloten bij MVO Nederland en daarnaast is de core business van Archive-IT papierloos werken. Hierbij is er sprake van een bedrijfseconomisch rendement en een verduurzaming van het bedrijfsproces. Op deze manier wordt het gebruik van papier, energie, toners en printers vermindert en wordt de productie van ozon tegengegaan. Verder wordt al het binnengekomen papier waarvan de juridische looptijd is verlopen, op een duurzame wijze vernietigd door een partnerbedrijf. Daarnaast heeft Archive-IT ook een Sociaal Fonds. Elk jaar wordt een deel van de winstuitkering aan de kant gezet voor het Sociaal Fonds. Dit bedrag wordt door de directie verdubbeld waardoor Archive-IT ieder kwartaal goede doelen blij kan maken met een donatie.

Archive-IT draagt dus op haar manier een steentje bij aan de Duurzaamheid van ondernemen en bedrijfsprocessen binnen organisaties. Hoewel we dit natuurlijk niet alleen op Duurzame Dinsdag doen, is het echter goed om hier eens extra bij stil te staan. Wat doet u aan duurzaamheid binnen uw organisatie?

Inschrijven voor nieuwsbrief