Emergis is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, waarbij zij zich inzetten voor de begeleiding en/of behandeling van mensen met uiteenlopende problemen. Denk aan psychiatrische stoornissen, verslaving, problemen op het gebied van wonen en werken, veiligheid en huiselijk geweld. Dit betreft kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Een branche met veel dossiers boordevol privacygevoelige informatie!

Naar de cloud

Emergis is al jaren klant bij Archive-IT, waarbij zij gebruik maken van de cliëntserver oplossing – Archive-IT JIM – voor hun fysieke en digitale dossiervorming. Toch is het nu tijd voor de volgende stap. Emergis stapt namelijk van de cliëntserveroplossing over op de web gebaseerde oplossing de Virtual Archive, die middels een Plug-in koppelt met Psygis Quarant van Pink Roccade. Zo wordt er één efficiënte en veilige omgeving gecreëerd, waar alle patiënt/cliënt- informatie volledig en compleet wordt weergegeven.

Papierloos & efficiënt

Emergis had al een gedeelte van haar papieren dossiers gearchiveerd in het zwaarbeveiligde archiefopslag van Archive-IT. Om alles toegankelijk te maken binnen één centrale omgeving, gaan ook de laatste 25.000 fysieke dossiers over naar Archive-IT. Deze worden met Scanning on Demand digitaal ter beschikking gesteld in het geval de dossiers benodigd zijn. De nieuwe aanwas van documenten wordt door Emergis zelf gescand en toegevoegd aan hun digitale archief. Om dit te kunnen realiseren zullen de 43 locaties van Emergis worden uitgerust met scanners en Archive-IT software.

Wij zijn trots op deze vervolgstap met Emergis en kijken erg uit naar deze samenwerking. Nu de overeenkomst is getekend wordt het project onder goede begeleiding uitgerold. Wij danken Emergis voor het vertrouwen in Archive-IT!

Inschrijven voor nieuwsbrief