Gezondheidszorg

Binnen de gezondheidszorg is het van levensbelang (ook economisch) om voortdurend processen te optimaliseren. Méér doen in minder tijd, waarbij het verlenen van de juiste zorg altijd centraal staat. Met de toenemende wet- en regelgeving, strakke planningen en de te behalen doelen, kan dit een behoorlijke uitdaging zijn. Als zorgverlener is het daarom cruciaal om geen onnodige tijd kwijt te zijn aan administratieve rompslomp en incomplete informatie. Medische informatie dient op het juiste moment op de juiste plek voorhanden te zijn, op een veilige en gebruiksvriendelijke manier. Digitalisering, archivering en het inzetten van technologie bieden de oplossing.

Meer informatie

Digitaliseren voor de gezondheidszorg

Archive-IT biedt verschillende mogelijkheden voor organisaties om papierloos te werken. Dat betekent overigens niet dat alle papieren dossiers gedigitaliseerd dienen te worden. Wij adviseren om alleen de actieve, actuele patiënten/cliëntendossiers te digitaliseren. Deze heeft u immers veelvuldig nodig in uw werkprocessen. Een efficiënte aanvulling hierop zijn onze fysieke archiveringsoplossingen, waarbij we de papieren dossiers in één van onze beveiligde archiefpanden archiveren en toegankelijk maken door middel van Scanning on Demand.

Digitaliseren
Gezondheidszorg | Archive-IT

Fysiek archiveren & digitale toegankelijkheid voor de gezondheidszorg

Om voor iedere organisatie een passende oplossing te bieden, heeft Archive-IT drie verschillende vormen van fysiek archiveren: Goud, Zilver en Brons.

Fysiek archiveren

Uiteindelijk valt of staat alles met veilige digitale toegankelijkheid van informatie. Archive-IT heeft met AIR een platform ontwikkeld, waarin alle informatie, of het nu fysiek of digitaal is, op een eenduidige wijze gearchiveerd kan worden. En nóg belangrijker: eenvoudig terug te vinden is. Standalone of juist geïntegreerd met uw huidige systeem.

Digitaal archiveren
  • U kunt uw archiefruimtes voor waardevollere doeleinden inzetten;

  • Koppelingen met ZIS-, EPD- & ECD-systemen, om het papieren verleden te integreren met de nieuwe digitale aanwas;

  • Voor zorginstellingen met meerdere locaties werkt het efficiënt dat dossiers overal te raadplegen zijn voor geautoriseerde gebruikers;

  • Uitgebreide autorisatiestructuren mogelijk;

  • Veiligheid van gegevens is beter gewaarborgd.

Het gefuseerde Zuyderland Medisch Centrum verhoogt efficiëntie met de software van Archive-IT
Zuyderland | Archive-IT

Bij de verhuizing van Orbis Medisch Centrum in 2009 naar de nieuwbouw op de grens tussen Sittard en Geleen, had het ziekenhuis ruim één miljoen papieren dossiers in de oudbouw staan. Deze verhuizing was hét moment om iets met de privacygevoelige dossiers te doen. Zij kozen voor een digitale werkomgeving en startten een succesvolle samenwerking met Archive-IT.

Meer referenties

Neem contact met ons op

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA. Het Privacybeleid & de Servicevoorwaarden van Google worden toegepast.