Gezondheidszorg

Binnen de gezondheidszorg is het van levensbelang (ook economisch) om voortdurend processen te optimaliseren. Méér doen in minder tijd, waarbij het verlenen van de juiste zorg altijd centraal staat. Met de toenemende wet- en regelgeving, strakke planningen en de te behalen doelen, kan dit een behoorlijke uitdaging zijn. Als zorgverlener is het daarom cruciaal om geen onnodige tijd kwijt te zijn aan administratieve rompslomp en incomplete informatie. Medische informatie dient op het juiste moment op de juiste plek voorhanden te zijn, op een veilige en gebruiksvriendelijke manier. Digitaliseren, archiveren en het inzetten van technologie bieden de oplossing.

Informatie aanvragen

Digitaliseren in de gezondheidszorg

Archive-IT biedt verschillende mogelijkheden voor organisaties om papierloos te werken. Dat betekent overigens niet dat alle papieren dossiers gedigitaliseerd dienen te worden. Wij adviseren om alleen de actieve, actuele patiënten/cliëntendossiers te digitaliseren. Deze heeft u immers veelvuldig nodig in uw werkprocessen. Een efficiënte aanvulling hierop zijn onze fysieke archiveringsoplossingen, waarbij we de papieren dossiers in een van onze beveiligde archiefpanden archiveren en toegankelijk maken door middel van Scanning on Demand.

Digitaliseren
Gezondheidszorg | Archive-IT

Fysiek archiveren

Om voor iedere organisatie een passende oplossing te bieden, heeft Archive-IT drie verschillende vormen van fysiek archiveren: opslag op palletniveau, opslag op dossierniveau en opslag conform Archiefwet.

Fysiek archiveren

Digitaal archiveren

Uiteindelijk valt of staat alles met veilige digitale toegankelijkheid van informatie. Archive-IT heeft met AIR een platform ontwikkeld waarin alle informatie, zowel fysiek als digitaal, op een eenduidige wijze gearchiveerd kan worden. En nóg belangrijker: eenvoudig terug te vinden is. Standalone of juist geïntegreerd met uw huidige systeem.

Digitaal archiveren
  • U kunt uw archiefruimtes voor waardevollere doeleinden inzetten

  • Koppelingen met ZIS-, EPD- & ECD-systemen, om het papieren verleden te integreren met de nieuwe digitale aanwas

  • Voor zorginstellingen met meerdere locaties werkt het efficiënt dat dossiers overal te raadplegen zijn voor geautoriseerde gebruikers

  • Uitgebreide autorisatiestructuren mogelijk

  • Veiligheid van gegevens is beter gewaarborgd

“Tijdens het bedrijfsbezoek aan Archive-IT waren we zo onder de indruk van de manier waarop Archive-IT ervoor zorgt dat dossiers, zowel fysiek als digitaal, beveiligd worden, dat voor ons de keuze snel gemaakt was. Een voorbeeld hiervan is de blusgasinstallatie, die ons een heel veilig gevoel gaf!”

Thera de Pauw | Concernmanager sociaal beleid, De Zorggroep

“Grote voordelen van de Virtual Archive zijn onder andere dat het beheer niet meer in eigen handen ligt, updates eenvoudig automatisch kunnen worden uitgevoerd en we natuurlijk op iedere locatie en op ieder moment bij onze informatie kunnen.”

Jacques van Kerkvoort | Programmamanager, Zuyderland

“Vanzelfsprekend is een nieuwe werkwijze altijd even wennen, maar wij kijken terug op een zeer succesvol project. De no-nonsense mentaliteit, de flexibiliteit en de adviserende rol van Archive-IT heeft dit succes grotendeels bepaald.”

Gerwin Maat | ass. Hoofd Automatisering, Zorggroep Tangenborgh

Door al die systemen die behandelaren tegenwoordig allemaal naast elkaar gebruiken, is steeds opnieuw inloggen een issue. Gelukkig heeft Archive-IT daar een Single Sign On oplossing voor ontwikkeld. Hier werken we inmiddels mee en dit zorgt er voor dat behandelaren eenmalig hoeven in te loggen in het R-EPD en niet meer voor het gescande dossier. Dat scheelt enorm in tijd!

Rajen Bhattoe | Project Manager, Rijndam Revalidatie

“Onze keuze is op Archive-IT gevallen omdat wij een voortraject hadden uitgevoerd en al alles hadden opgeslagen bij Archive-IT. Het vertrouwen dat wij hebben bij Archive-IT is hoog en de onderneming kenmerkt zich door kwaliteit. De medewerkers zijn altijd meedenkend en gaan heel zorgvuldig met de gegevens om!”

Anita Middeldorp | Hoofd Zorgeenheid Volwassenen, SEIN

“De samenwerking met Archive-IT is heel goed verlopen en de communicatie tussen ons beiden ging erg soepel. Vooral het snelle handelen en de flexibiliteit van Archive-IT was een groot pluspunt. Het tijdsbestek was nogal een uitdaging, omdat er ongeveer 30.000 dossiers in zeer korte tijd vervoerd en opgeslagen moesten worden. Archive-IT heeft haar beloftes waargemaakt!”

Saskia Spierdijk | Directeur Servicebedrijf, ANTES

“We hebben veel ervaring opgedaan met het R-EPD in combinatie met de Virtual Archive. We zijn erg tevreden met de stappen die er tot nu toe gezet zijn. Op deze manier is Basalt klaar voor de toekomst!”

Bianca Holtman | Project Manager, Basalt

”De kwaliteit van de gescande dossiers is erg hoog en voldoet zonder twijfel aan onze verwachtingen. Wij bevelen andere organisaties met digitaliseringsambities daarom ook absoluut aan om dit in samenwerking met Archive-IT te doen.”

Andrea de Bie | Secretaresse HRM/Medewerkster Backoffice, Stichting gehandicaptenzorg

“De kwaliteit van de gescande dossiers is erg hoog en voldoet zonder twijfel aan onze verwachtingen. Wij bevelen andere organisaties met digitaliseringsambities daarom ook absoluut aan om dit in samenwerking met Archive-IT te doen.”

Rick Gerritsen | Personeelsfunctionaris, Via Jeugd

“We vonden het heel fijn dat we bij Archive-IT één gesprekspartner hebben voor alle logistieke handelingen. Daarnaast heeft Archive-IT ons veel en goed advies gegeven. Het helpt echt om iemand met gedegen kennis er bij te hebben. Als derde doorslaggevende punt vonden de assistenten en de artsen het gebruik van de Virtual File enorm handig en dat bracht heel veel draagvlak.”

Mignon Vloet | Projectleider digitalisering , Ziekenhuis Pantein

“Het was heel plezierig om samen te werken met bekende mensen van Archive-IT. Ze weten steeds waar alles staat en hoe de verwerking gedaan hoort te worden. Door de hoge snelheid waren we twee maanden eerder klaar. Bijkomend voordeel: het centrale archief wordt omgetoverd tot omkleedruimte.”

Sally Martens | Teamleider afsprakenbureau, MC Groep

“Ik heb altijd gezegd: digitaliseren gaan we niet doen, omdat de fysieke dossiers nu al niet leesbaar zijn. Maar onze schoolartsen werken op locatie met laptop en UMTS kaart, dus de dossiers moesten mobiel toegankelijk zijn. De dossiers zijn 1:1 overgenomen en we waren positief verrast dat ze hartstikke goed leesbaar zijn. Echt geweldig!”

Gertrud Vogel | Concessiemanager, GGD Twente

”Wij hebben bewust voor de carnavalsvakantie gekozen voor de fysieke transitie. Twee medewerkers van Archive-IT en studenten werden ingeschakeld bij de invoering, met alles wat daar bij kwam kijken. Ik was uitermate tevreden over de implementatie. De overgang is soepel verlopen. Ik spreek namens de hele organisatie als ik zeg dat wij een tevreden Archive-IT klant zijn”

Harrie Slangen | Beleidsmedewerker, Thebe

“De eenmalige investering ligt bij Archive-IT wel hoger, maar de kwaliteit en snelheid van de opvraging maken dit meer dan goed! Binnen enkele uren na opvraag is het dossier digitaal beschikbaar. Daarnaast zijn alle dossiers individueel geregistreerd waardoor ook enkele ‘verloren’ gewaande dossiers weer boven water zijn gekomen.”

Esther Brokke | Projectleider archief, GGNet

“Het was een enorme logistieke operatie die succesvol is geklaard. Op het moment dat we over zijn gegaan naar het digitale dossier stonden alle gescande images klaar op de beveiligde verbinding tussen Archive-IT en Centrum ‘45 . Deze waren dus rechtstreeks te benaderen.”

Twan Driessen | Algemeen directeur, Stichting Centrum '45

“Het digitaal werken bevalt de artsen en secretaresses goed. Meer rust op de polikliniek en het dossier is altijd beschikbaar. Dat was voorheen niet zo, dan waren secretaresses veel tijd kwijt met het opzoeken van medische dossier.”

Frank Helmer | Projectmedewerker, Slingeland Ziekenhuis

Gynaecologie is de eerste die met het digitale OVD (Operatie Vervolg Dossier) gaat werken binnen Ikazia.  Zo kunnen we ons elektronische dossier steeds verder uitbreiden. De software en de dienstverlening van Archive-IT vormen daarbij een belangrijke schakel.”

Dr. Morrel | Gynaecologe, Ikazia ziekenhuis

“De Virtual File was doorslaggevend! De medewerkers van Pento werken hierin met digitale dossiers, maar alle digitale documenten worden weergegeven als traditionele papieren dossiers. Daarnaast maakt het feit dat Archive-IT met ons meebeweegt, door bijvoorbeeld de koppeling die ze voor ons gemaakt hebben met JIM en Open AC, hen een logische keuze!”

Michael Heil | Directeur, Pento

Onze klanten

Meer informatie aanvragen


Digitaal archiverenVitaliserenDigitaliserenFysiek archiveren