Digitaal archiveren met AIR

Alles digitaal, dat klinkt mooi! Ook u zult merken dat de berg aan digitale data alsmaar groter en groter wordt. Hierdoor dreigt u het overzicht te verliezen en risico’s te lopen op het gebied van compliance en governance. Digitaal archiveren valt of staat met het eenvoudig terug vinden van de juiste informatie op het juiste moment in de juiste vorm.

Archive-IT biedt met AIR dé oplossing om orde te scheppen in de digitale chaos door het volledige archief vast te leggen in één overkoepelend systeem. Hierdoor blijven alle documenten en dossiers toegankelijk, authentiek, betrouwbaar en bruikbaar gedurende de gehele bewaarperiode.

Informatie aanvragen
Vrijblijvende demo aanvragen

Waarom het digitaal archief AIR?

  • Ontworpen voor zakelijke gebruikers

  • Governance & compliance

  • Eenvoudige integratie met zowel On Premises als Cloud applicaties

  • Metadata gestuurd

  • Geavanceerde wettelijke bewaarmogelijkheden

AIR | Archive-IT

Een digitaal archief opzetten

Met krachtige functionaliteiten rondom Records Management stelt AIR u in staat om, conform de wettelijke kaders, zowel uw papieren als digitale archief te beheren. Sla uw documenten op in een beveiligde omgeving en benut de kracht van metadata om te classificeren, navigeren, zoeken en vinden.

Door alle opgeslagen data slim en dynamisch te bundelen, worden andere inzichten verkregen vanuit de reeds aanwezige data. Zo wordt data verheven tot waardevolle informatie. Hierdoor krijgt uw archief meer waarde en benut u het als nooit tevoren!

Een uniek aspect van de archiveringssoftware AIR is het retentiebeleid: aan de opgeslagen documenten wordt een bewaartermijn gekoppeld. Zodra de bewaartermijn is verlopen, worden deze verwijderd. Documenten met een bewaartermijn zijn onmogelijk om eerder te verwijderen, een perfect vangnet voor eventuele menselijke fouten. Daarnaast is het mogelijk om door middel van eenvoudige workflows processen te automatiseren en bijvoorbeeld de procuratie rondom het verwijderen van documenten te structureren en borgen.

Vraag een demo aan!

AIR | Archive-IT

Functionaliteiten in AIR

AIR is een veelzijdige archiveringssoftware voor al uw data. De software kan ingezet worden voor digitaal dossierbeheer, waaronder personeelsdossiers. Naast onderstaande functionaliteiten, is er nog veel meer mogelijk. Vraag via het contactformulier de AIR whitepaper of demo aan, deze gaat dieper in op alle functionaliteiten.

  • Opstellen van een archiefplan

  • Beveiliging/rechten aan documenten toevoegen

  • Documenten uit alle bronnen uploaden

  • Retentiebeleid toepassen

  • Perspectieven gebruiken voor andere inzichten

“Het grote voordeel van het digitale dossier van Archive-IT is dat het er precies hetzelfde uit ziet als het papieren dossier. Er zijn tabbladen toegevoegd, de look is hetzelfde als het papieren dossier en er is zelfs een bladerfunctie waardoor we makkelijk kunnen scrollen door de dossiers.”

Francie Peters | Directeur, De Bureaus

“Basalt zocht een partner om de enorme berg papieren dossiers, vooral de medische dossiers, te digitaliseren. Eén van de redenen hiervoor was het feit dat er in het nieuwe pand geen ruimte meer was voor het archief. Maar belangrijker nog was de ambitie om een papierloze, efficiënte werkomgeving te faciliteren. Archive-IT was de juiste partner voor ons om dit traject met uit te voeren!”

Bianca Holtman | Projectmanager, Basalt

“Eigenlijk is de werkwijze nauwelijks veranderd. Waar je voorheen moest schrijven en bladeren, moet je nu het dossier opvragen en velden aanklikken. Het zoeken naar de juiste informatie is niet meer nodig, alles is altijd toegankelijk en compleet.”

Maurits Hesselmans | Zorgmanager, Radiotherapiegroep

Onze klanten

Neem contact met ons op